Gemeenschapshuis Mariarade
Ontdek onze mogelijkheden.

Wie zijn we?

Gemeenschapshuis Mariarade is een ontmoetingsplaats voor jong en oud in de Hoensbroekse wijk Mariarade. Een wijk met karakteristieke oude mijnwerkershuizen, waarin het prettig wonen is. Mariarade wordt vaker genoemd en gezien als het dorp in de stad. Het gemeenschapshuis is gelegen in de kern van de wijk nabij kerk, speeltuin en de basisschool.
De sociale cohesie in Mariarade is zeer groot. Mariarade kent een gevarieerd en hecht verenigingsleven met daarbij in het gemeenschapshuis een gevarieerd aanbod van activiteiten, aansluitend op ieders wensen en voor alle leeftijdsgroepen. Zo worden er in het gemeenschapshuis carnavalsfeesten en andere themafeesten georganiseerd. Reguliere, vaak wekelijkse activiteiten zijn onder andere kienen, dansavonden, kaarten, koor, windbuksschieten, darten en kookclub.


Onze doelstelling

Stichting “Gemeenschapshuis Mariarade & Omstreken” beoogt het bevorderen en ondersteunen van het verenigingsleven in en rondom de wijk Mariarade in Hoensbroek. De Stichting beheert daartoe een in eigendom zijnde gemeenschapshuis gelegen in het centrum van de wijk, dat tegen niet commerciële tarieven ter beschikking wordt gesteld aan verenigingen. 


Indeling van het gemeenschapshuis

Pyramide grote zaal 92 m2; skihut/achterzaal 77 m2; podium 50 m2; dinnerzaal 42 m2; bargedeelte 75 m2. Daarnaast is er een garderobe ruimte, keuken,  hoofdingang, zij-ingang en zijn er bergingsruimtes, toiletgroepen voor en achter.
Alle zalen zijn in verschillende combinaties samen te voegen tot een maximale grootte van 335 m2 dankzij flexibele geluidswerende wanden.  


Het bestuur

De Stichting wordt geleid door een bestuur, dat louter bestaat uit vrijwilligers.  Voor vragen en informatie over het beleid en de doelstellingen van Gemeenschapshuis Mariarade kunt u bij het bestuur terecht.
Bestuur Stichting Gemeenschapshuis Mariarade:


Robert Ruiter     Voorzitter
Piet Rennen       Penningmeester
Jos Maas            Secretaris
Sef Toonen        Technisch bestuurslid


Adres secretariaat: Amstenraderweg 127, 6431 EK Hoensbroek
Mail: secretariaat@gemeenschapshuismariarade.nl